Зв'язатися з нами
Залиште свої контактні дані і ми зв'яжемося з Вами найближчим часом
Натискаючи на кнопку «Відправити», я погоджуюся на обробку персональних даних
Click to order
Заказать
Total: 
Оставьте свои контактные данные и мы свяжемся с Вами в ближайшее время
Нажимая на кнопку «Отправить», я соглашаюсь на обработку персональных данных
Contact us
Leave your contact details and we will contact you as soon as possible
By clicking on the Submit button, I agree to the processing of my personal data
Сир твердий

Купити твердий сир

Твердий сир — це відмінне доповнення до закусок, а також відмінний аперитив, чудовий пряний інгредієнт для багатьох страв, салатів, соусів. Сири використовуються окремо, як закуска, як компонент багатьох делікатесів. Усім улюблене сирне плато немислимо без гауди, ементалю або чеддера. Проте смачні ласощі — питання не тільки пряного аромату, а й джерело багатьох корисних вітамінів та мінералів.

Корисні властивості твердих сирів

Сир твердий є джерелом кальцію та натрію, які необхідні для здорового зростання кісткової системи. Також у масі присутні:

  • цинк;
  • фосфор;
  • вітаміни групи В;
  • селен;
  • йод;
  • вітаміни D, А, Е.
Завдяки багатому вмісту білка та кальцію, тверді сири прийнято вважати кальцієвою коморою. Наявність заліза, цинку та магнію робить сири незамінними на столі для всіх — як дорослих, так і дітей. Купити твердий сир рекомендується жінкам у період магнітних бур: багатий вміст магнію та цинку допомагає боротися зі стресами, депресією та сумним станом.

Інші позитивні властивості сиру:

  • підтримує імунітет;
  • зміцнює структуру волосся та нігтів;
  • бореться з крихкістю зубів та кісток;
  • покращує роботу мозку;
  • знижує крихкість та проникність судин;
  • активізує роботу ендокринної залози;
  • бере участь у процесах згортання крові;

твердий нежирний сир рекомендується жінкам, які сидять на дієті. Він не такий калорійний, як жирні сорти, зате є джерелом корисних речовин, які особливо необхідні при дієтичному раціоні.

Популярні види твердих сирів

Говорячи про тверді сири, найпопулярнішими й улюбленими можна назвати італійські. Вони відрізняються пряним смаком із горіхово-квітковими нотами та неповторним ароматом. Серед найпопулярніших твердих видів сирів виділяють:

  • пармезан;
  • грюєр;
  • гауда;
  • маасдам;
  • ементаль;
  • чеддер:

І якщо пармезан — це твердий солоний сир, який надає салатам пікантну нотку смаку, то ементаль — це швейцарський сир, зовсім інший за смаком та характеристиками. Емменталь — це твердий сир із дірками, який має приємний горіхово-солодкий смак. Якщо порівнювати з його побратимом — маасдамом (Голландія), то останній — твердіший. Емменталь буквально тане в роті, має пряні нотки вишуканого смаку, тому високо цінується в елітних ресторанах. Сири з дірками мають кращі естетичні якості, ніж звичайні, тому їх часто використовують для приготування салатів.

Рідкісні та елітні види твердих сирів

Мимоліт — ще цікавий різновид твердого сиру. Від інших видів відрізняється яскравим помаранчевим кольором та горіхово-фруктовим смаком. Особливість сиру: для його дозрівання використовують мікроскопічніх кліщів, тому багато людей бояться ласувати таким делікатесом.

Канталь — твердий сир із гострим смаком. Чим зріліший сир — тим гостріший смак. Особливість сорту у низькій калорійності, тому їм воліють ласувати спортсмени, а також люди, які стежать за раціоном та кожною з'їденою калорією.

Грано Падано — елітний різновид сиру, який має зернисту структуру. Період дозрівання — до двох років. Причому, чим старший сир — тим цінніший. Калорійність — усього 383 Ккал на 100 г, тому цим сортом можна насолоджуватися навіть жінкам, які дотримуються суворої дієти.

Ціна твердого сиру за 1 кг сильно відрізняється. Вартість залежить від країни виробника (італійські та іспанські сири дорожчі за українські), періоду витримки (сири з невеликою витримкою вважаються недозрілими) та сорти. Найкращі тверді сири, на думку експертів — гауда, пармезан та ементаль. Усі три різновиди різні, зате їх часто використовують у кулінарії. Рекорди популярності б'є гауда. Якщо відповідати на запитання, який найтвердіший сир, то можна впевнено сказати, що це італійський Парміджано Реджано. Він навіть неріжеться, а кришиться.

Сир твердий (ціна за кг) залежить також від бренду та популярності сорту. Зрозуміло, що хороший пармезан не буде коштувати дешево.

Твердий витриманий сир — смачні ласощі та гурманський делікатес. Ідеально поєднується з фруктами та білим вином, підходить до білої риби та м'яса. Ідеальний інгредієнт для приготування салатів.

Купити сир твердий ви можете дуже легко у нас. Насолоджуйтесь!